Aneta Langerová připravuje podzimní turné NAHRÁVÁME!

Aneta LangerováZpěvačka Aneta Langerová má stále napilno. O tom svědčí i fakt, že se kolem ní pořád něco děje – v létě navštěvovala festivaly a různé outdoorové akce, skládala písně pro svou novou desku a momentálně se věnuje přípravám osmého benefičního večera Světlo pro Světlušku, zároveň se také chystá na podzimní turné. Co diváci na koncertech uvidí?


Aneta se v posledním roce věnovala především svému akustickému turné se smyčcovým triem, které nazvala Pár míst. Sklidilo velké ohlasy u fanoušků i kritiků. Koncerty probíhaly v intimnější atmosféře, konaly se zpravidla na netradičních místech, jako byl Hotel Zlatá Hvězda ve Vimperku, Kino BIO OKO v Praze nebo Hodovní sál na hradě Šternberku.

Aneta LangerováI na příští sezónu má Langerová velké plány – složila nové skladby, na jaře 2013 by proto ráda natočila a vydala novou desku. Než se ale zpěvačka zavře do nahrávacího studia, naplánovala do svého nabitého programu dárek pro fanoušky. V prosinci vyrazí s kapelou na unikátní studiové turné s omezeným počtem koncertů. Tour dostalo název NAHRÁVÁME!, bude se odehrávat v menších klubech s příjemnou atmosférou ve vybraných krajských městech v České a Slovenské republice.

Čím budou koncerty tak ojedinělé? Především tím, že skladby, které bude Aneta hrát v doprovodu, jsou zcela nové a posluchači je tak uslyší ještě před tím, než se budou vůbec natáčet. Během vystoupení samozřejmě zazní i známé písničky, aby si mohli fanoušci zazpívat spolu s Langerovou.

Aneta LangerováPřipravované album bude, jak je již Anetiným zvykem, založeno na písničkářském stylu a česky psaných textech. Umělkyně si tak i nadále zachovává svůj styl a originální tvář. Na desce bude spolupracovat s klavíristou, skladatelem a aranžérem Jakubem Zitkem, s nímž nalezla společnou hudební řeč a rozhodla se tentokrát živě nahrávat hotové a hudebně dokončené písně.

Anetě se 8. a 9. listopadu splní další z jejích snů. V Kongresovém centru ve Zlíně si zahraje ve spojení s Filharmonií Bohuslava Martinů. V nových úpravách zazní například píseň Vzpomínka, Malá mořská víla i nezapomenutelná skladba Voda živá. Zkrátka nepřijde ani Světluška, o níž se zpěvačka stará jako její patronka. 14. listopadu od 21:00 se v Pražské křižovatce uskuteční již osmý benefiční koncert Světlo pro Světlušku. Jako již tradičně bude tento večer živě přenášet ČT1 a ČRo 1. Světlo pro Světlušku přijde tentokrát rozsvítit patronka Světlušky Aneta Langerová a její hosté: Václav Neckář, Tomáš Klus, Iva Janžurová, Daniela Kolářová, Buty, Tara Fuki, Anna Polívková, Márdi, Kühnův dětský sbor, děti ze školy J. Ježka a talentovaní nevidomí zpěváci, kteří vystoupí na jednom pódiu společně s uznávanými umělci. Večerem provede Pavel Liška a Adela Banášová.

 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání