CD tipy: Desky, které nenesou jména podle písní

Nové letní CD tipy potěší milovníky různých žánrů. Pro ty, co mají rádi tvrdší muziku, máme album kapely Linkin Park LIVING THINGS, popovějším posluchačům nabízíme novinku Chrise Browna nazvanou FORTUNE a deska TAK MĚ TU MÁŠ je z dílny oblíbeného tuzemského písničkáře Jaromíra Nohavici. Ani jeden název se neshoduje s konkrétní písní na samotných nosičích, což je velmi nestandardní záležitost.


Linkin ParkPopulární rock-metalová kapela Linkin Park přináší necelé dva roky po desce „A Thousand Suns“ novinku pojmenovanou „Living Things“. Také na pátém studiovém albu spolupracovala skupina s Rickem Rubinem, který desku spolu s Mikem Shinodou produkoval. Novinku reprezentuje singl „Burn It Down“ a brzy k němu přibude také „Lost in the Echo“. Celé album by mělo být energičtější a pestřejší, hlavně co se použití nástrojů týče. Navíc je ovlivněno například folk-rockem či punk-rockem. Linkin Park nabízí hned dvanáct nových skladeb a chlápkům z Kalifornie na nich pomáhal kromě Rubina třeba i kanadský houslista Owen Pallett. V srpnu vyrazí kapela na turné, ovšem zatím jen po Severní Americe.

Chris BrownAmerický zpěvák, tanečník, skladatel a herec Chris Brown letos oslavil teprve třiadvacáté narozeniny, už má ale na kontě pět studiových alb. Tím posledním je „Fortune“, které je tradičně směsí popu, r’n’b a hip hopu. Od února už spatřily světlo světa hned čtyři singly z nové desky, konkrétně jde o skladby „Turn Up the Music“, „Sweet Love“, „Till I Die“ a „Don’t Wake Me Up“. Ke všem už jsou hotové videoklipy a zhlédnout je můžete přímo na stránkách Chrise Browna. Celkem je na CD v klasickém vydání čtrnáct skladeb, v deluxe edici devatenáct. Na písních se podílely desítky lidí včetně jmen jako Danja, the Runners, The Underdogs či William Orbit. Mezi hosty Chrise se pak představují třeba Nas, Big Sean či Sevyn.

Jaromír NohavicaZnámý písničkář Jaromír Nohavica vydává další studiové album „Tak mě tu máš“. Fanoušci se mohou těšit během čtyřiceti minut na čtrnáct nových písní, které jsou nejen návratem k folkové poetice 80. let minulého století, ale i nekompromisním pojmenováním světa kolem nás. Například píseň „Dežo“ už byla nedávno v médiích řádně rozebrána. Deska je navíc záměrně aranžována v duchu současných koncertů, kdy Nohavicu doprovází polský akordeonista Robert Kusmierski. Ten přispěl svým nástrojem do více než poloviny písní na albu. Klavírní doprovod dalších dvou obstaral Dalibor Cidlinský junior a Nohavicův otec si zahrál v jedné na housle. Některé nové skladby už Jarek hraje na koncertech, vidět ho můžete například 27. července na festivalu Benátská noc, případně na několika dalších akcích během srpna.

 



Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální foto interpretů





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání