Vivaldianno připravují nové turné

VivaldiannoVivaldianno opět vydává nové CD, tentokrát s dovětkem mmxII. Houslový virtuos Jaroslav Svěcený a rockový klavírista a autor projektu Michal Dvořák se navíc chystají vydat na koncertní šňůru. Prozradíme Vám další podrobnosti a také kde je můžete potkat?


Směsice zvuků klasických, etnických i elektronických nástrojů, hudba Vivaldiho, Bacha a Mozarta, to vše okořeněné houslistou a skladatelem Fritzem Kreislerem či argentýnským mágem Astorem Piazzollou.

„Vivaldianno MMVIII potvrdilo, že multižánrová hudba dlouhodobě osloví pouze tehdy, když je propracovaná, což vyžaduje nejen originální nápady, ale také velkou časovou investici. Michal Dvořák je pro mne zárukou kvality, a proto jsem opravdu šťastný, že naše muzikantská spolupráce úspěšně pokračuje. Mimořádnou radostí je pro mne fakt, že si na novém CD mohu zahrát i s mojí dcerou, houslistkou Julií Svěcenou. Zazní také japonská flétna shakuhashi v podání renomovaného Vlastislava Matouška, didgeridoo mezinárodně uznávaného Ondřeje Smeykala, charangy Bolívijce Jaime Garvizu, akordeon Karla Maříka, Heroldovo kvarteto, zpěv Lenky Nové a Španělky Carmen Sista, nechybí ani rapper Henry D. či perkusista Miloš Vacík. Nový projekt Vivaldianno mmxII na mne působí jako specifický emotivní balzám na duši, obzvlášť v této poněkud zvláštní době. Moc si přeji, aby podobný pocit z této hudby měli i naši posluchači,“ říká Jaroslav Svěcený.

VivaldiannoVivaldianno Tour 2012 bude koncertní turné s hudebním a audiovizuálním programem, interprety a hostujícími umělci z celého světa. Michal Dvořák k tomu říká: „Letošní koncertní turné představí především nové skladby z CD Vivaldianno mmxII, ale nebudou chybět ani ty nejúspěšnější a nejžádanější skladby z prvního CD Vivaldianno MMVIII. Chceme posunout hudební i audiovizuální zážitek z Vivaldianna zase o krok kupředu. I tentokrát s námi pojedou zajímaví hosté z Peru a Bolívie posílení o virtuózního hráče na kenu a siku Vlado Urlicha. Zárukou nejvyšší hudební kvality bude i hostující Heroldovo kvarteto, které se podílelo na nahrávce nového CD. Na některých koncertech vystoupí hráčky z Melody Orchestra. Z původní sestavy nebude chybět kytarista a mistr zvuku Jiří Janouch, kytarista Michal Pelant, jeden z původních členů skupiny Lucie bubeník Tomáš Waschinger, hráč na didgeridoo Ondřej Smeykal se bude střídat s Alešem Doležálkem. V současné době se koncertní podoba ještě dolaďuje, a tak nemůžeme prozradit úplně všechno. Určitě však diváky nadchne nové audiovizuální zpracování scény, technologicky nejvyspělejší zvuková aparatura, a pokud to prostor dovolí, tak i taneční doprovod skupiny IF v choreografii Qaši.“

Prvního, aktuálně platinového, CD Vivaldianno MMVIII z roku 2008 se prodalo 30 000 nosičů. Vyprodané turné po 15 českých městech, Vivaldianno Tour 2010, si nenechalo ujít přes 20 tisíc diváků.


Termíny koncertů v rámci Vivaldianno Tour 2012:

8. 4. Smiřice – Smiřické svátky hudby, Zámecká kaple (15:00, 19:00)
1. 5. Třebíč – Divadelní sál Pasáž (19:00)
2. 5. Trutnov – UFFO (20:00)
3. 5. Jihlava – DKO Jihlava (19:00)
4. 5. Zlín – Velké kino Zlín (20:00)
10. 5. Ústí nad Orlicí –Roškotovo divadlo (19:00)
21. 5. Ostrava – DKMO Ostrava    (20:00)
22. 5. Olomouc – Kino Metropol (20:00)
23. 5. Brno – Bobycentrum (20:00)
30. 5. Hradec Králové – Aldis (20:00)
31. 5. Plzeň – Velká synagoga (20.00)
8. 6. České Budějovice – DK Metropol    (20:00)
14. 6. Praha – Hudební divadlo Karlín (20:00)
20. 6. Hradec nad Moravicí – Zámek u Hradce nad Moravicí (20:00)    
18. 8. Bílina – KC Kaskáda – Letní amfiteátr (20:00)


 



Text: Aneta Šimonková
Foto: Oficiální stránky interpreta (1. foto: Vít Čermák, 2. foto: Stanislav Merhaut, 3. foto: 2media.cz)





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání