Mňága a Žďorp vydá sbírku svých přezpívaných hitů

Mňága a ŽďorpPopulární tuzemská kapela Mňága a Žďorp se rozhodla, že k letošnímu 25. výročí vydá na dvou CD zhruba třicet svých písní, které však přezpívali čeští a slovenští interpreti a skupiny. Do akce se zapojili třeba Tři sestry, Wohnout, Kryštof, Tomáš Klus či Prago Union. Tato kolekce vyjde 1. dubna a k mání bude navíc i DVD o vzniku tohoto projektu.


Frontman Mňágy Petr Fiala nechtěl ke čtvrt století kapely vydávat další best ofku, a tak ho napadlo, že písničky jeho a skupiny přezpívají jimi oslovení interpreti z Čech i Slovenska. A některé předělávky jsou skutečně překvapivé. Například kapela WWW se chopila známého hitu „Hodinový hotel“ a velmi zajímavý výsledek už najdete na Youtube i s videoklipem.

Mňága a ŽďorpJednotlivé singly zase každé pondělí zveřejňuje server T-music.cz, zatím jsou tam k poslechu skladby „This Song“ v podání Wohnoutů, kteří byli jedni z těch, kteří sáhli kromě osobité hudby i k úpravě textu, dále je už zveřejněna píseň „Salám-banán“, tu si vybral Tomáš Klus. No a čerstvě se můžete kochat další známou peckou „Nejlíp jim bylo“ ve verzi od Tří sester. Ovšem zapojila se i řada dalších známých muzikantů. Tak namátkou Monkey Business, Prago Union, Kryštof, Buty, Michal Hrůza, Tata Bojs, Xindl X či Vypsaná fiXa.

Dvojalbum vyjde 1. dubna, tedy přesně 25 let po vzniku Mňágy, prostřednictvím vydavatelství samotné kapely s názvem Surikata Records, kde už se zrodilo i 2DVD „Mňága a Žďorp On stage“. A právě další DVD, opět v režii Marcela Nevína, bude i přílohou výročních hudebních nosičů. Fanoušci na něm najdou rozhovory a materiály se všemi, kteří se na tribute albu Mňágy podíleli.

Zatím si můžete kapelu, původem z Valašského Meziříčí, užívat na koncertech. V únoru ještě v Olomouci a Frýdku-Místku, v březnu pak mimo jiné i v Ostravě, Praze, Brně či Plzni. Více informaci najdete na oficiálních stránkách kapely: www.mnaga.cz.


 



Text: Pavel Urban
Foto: www.mnaga.cz





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

 

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání