Vaříme pro radost: Krém z pečené mrkve

kulturní servis puls receptyJaro už se pomalým krokem blíží, prozatím venku ale vládne spíše aprílové počasí. Čím se zahřát během sychravých dnů? Připravte si lahodnou pochoutku – krémovou polévku z pečené mrkve. Její příprava není obtížná, zasytí a chutná vskutku výtečně.






Suroviny (pro 4 porce):

sůl
5 snítků tymiánu
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 cibule
1 kg čerstvé mrkve
100 ml bílého vína
200 ml tučné smetany
250 ml zakysané smetany
750 ml kuřecího vývaru

kulturní servis puls recepty

Postup:

Mrkve očistíme a oloupeme. Přendáme je do pekáčku, ve kterém je posolíme a zakápneme 2 lžícemi olivového oleje. Přidáme snítky tymiánu a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 45 minut. 

Když jsou mrkve upečené, oloupeme cibuli, česnek a obojí nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme zbývající lžíci oleje a necháme na něm cibuli i česnek zesklovatět. Ihned poté zalijeme vínem, přivedeme k varu a necháme krátce povařit. Poté přidáme vývar, mrkev a povaříme asi 10 minut.

Odstavíme, vmícháme tučnou smetanu a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Naposledy dochutíme a ihned podáváme. Do talíře pak ještě přidáváme lžíci zakysané smetany.

Tip:
Pro dochucení polévky je skvělý i čerstvý koriandr nebo červený pepř. Výbornou čerstvou zeleninu zakoupíte v prodejnách Kaufland.

Bílkoviny: 5 g
Sacharidy: 18 g 
Tuky: 20 g 
Energetická hodnota na porci: 1139 kJ / 272 kcal

 


Text: Kaufland
Foto: Kaufland





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání