Honza Šťastný má šokující zážitek - musel navštívit pitevnu

Kulturní servis PulsHerci se během natáčení mnohokrát dostanou na místa, kam běžný smrtelník jen tak nezavítá. Někdy jim to diváci mohou tiše závidět, jindy by s nimi neměnili. Své o tom ví i Honza Šťastný, který se coby doktor Petr Janeček, jedna z ústředních postav seriálu Doktorka Kellerová, vydá na reálnou pitevnu. Co nám o tom prozradil?


Honzo, na jaký z příběhů, které prošetřujete v Doktorce Kellerové, vzpomínáte nejvíce? Který byl pro vás osobně nejsilnější?
Možná nejsilnější, spíše jako pocitově, byl zážitek, když jsme se dostali v jednom díle i na pitevnu, ale opravdu reálnou pitevnu. Tam jsem nikdy nebyl. A přeci jen ta přítomnost stolů, zvláštní vůně a pachu… V životě jsme spíše zvyklí naše předky umírající odkládat do nemocnic a tam, když se s tím setkáte in natura, tak je to přeci jen zážitek, který není běžný.

Toužil jste být někdy jako malý lékařem?
Toužil, chtěl jsem být lékařem. Já jsem k tomu inklinoval, protože máma je lékařka, první žena také lékařka a mě to prostředí vždycky bavilo. Mám spoustu kamarádů mezi doktory, ale mám k tomu ještě pořád bezmeznou úctu, protože to, co oni musí umět, to tedy klobouk dolů.

Kulturní servis Puls

A proč jste se nakonec tedy lékařem nestal?
On přišel takový kotrmelec v životě. Ve čtvrtém ročníku na gymplu jsem zkusil přijímačky na DAMU, protože mě někdo přemluvil a ono to vyšlo. Pak už jsem to tedy neřešil tím pádem. Ale k medicíně mám vztah hezký. 

Na pitevnu doktor Janeček zavítá již tento pátek, se svou kolegyní Lýdií Kellerovou budou řešit další případ, který jim zamotá hlavu. Úmrtí pacientky, dámy v letech, se zdá na první pohled přirozené, její syn (Igor Bareš) s manželkou (Sabinou Laurinovou) však podezřívá ošetřovatelku ze zanedbání péče a násilného usmrcení. Jednalo se skutečně o pouhou zástavu srdce? TV Barrandov vysílá Doktorku Kellerovou každý pátek od 20:20.

 


Text: Mia
Foto: TV Barrandov





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání