Hororové chvilky při natáčení: Policista vjel do davu lidí

doktorka kellerováZděšení, zoufalý křik a strach, takovou atmosféru zažily desítky lidí v pražských Modřanech v ulici U Spořitelny poté, co se demonstrace neofašistů vymkla kontrole! Jeden ze zasahujících policistů psychicky neunesl vypjatou situaci a v záchvatu šílenství najel služebním vozem do davu postávajících lidí. Tentokrát se však nejednalo o natáčení hollywoodského trháku, takhle vznikal kriminální seriál Doktorka Kellerová. Napínavý druhý díl můžete vidět již v pátek 2. září od 20:20 na TV Barrandov.


„Jednou ze zajímavostí tohoto natáčení bylo, že jsme museli nacvičit, jak jedno auto poráží tři lidi, což se neděje často ani v zahraničních filmech. Pamatuju si momentálně jen jednu podobnou akci, kterou jsme dělali do filmu Mumie, kdy auto sráželo asi dvacet lidí. Vše ale dobře dopadlo a natáčení Doktorky Kellerové jsme úspěšně zvládli,“ prozradil Martin Hub, koordinátor a choreograf akce a dodal: „Nejdůležitější je správný výběr kaskadérů. Musím vědět, co od nich čekat, komu důvěřovat.“

Horovou scénu zažilo devět kaskadérů, zkušených profíků, kteří se podíleli na celovečerních filmech jako Gladiátor, Van Helsing nebo James Bond. Důležitou úlohu sehrál Jindřich Klaus, který zaskakoval v roli policisty za herce Ondřeje Daniše.

doktorka kellerová

„Speciální přípravu jsem neměl, jen se nazkoušelo, kdo, co a jak udělá, kde budou kamery. Akce byla nejtěžší v tom, že jsem musel autem porazit tři konkrétní osoby, který stály v davu dalších asi dvaceti lidí. Bylo těžký ohlídat všechno, co jsem měl,“ prozradil Klaus po natáčení. Obavy však byly na místě, vůz se řítil po place rychlostí třicet kilometrů v hodině! „Pro nás je to pomalý, ale do té dané lokace to byla maximální možná rychlost. Je to hodně i na sražení kaskadéra – i když na to čeká, stejně mu to docela roztočí tělo,“ nastínil pro představu šestačtyřicetiletý kaskadér, který si zahrál v Titanicu, Transformers nebo Zachraňte vojína Ryana.

 

Text: Mia
Foto: TV Barrandov





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání