Herec Jan Šťastný touží po návštěvě Islandu

kulturní servis pulsJeden z nejznámějších českých herců se zapsal do paměti diváků výkony v různých televizních seriálech nebo filmech jako Je třeba zabít Sekala, Bathory či Bastardi. Na televizních obrazovkách se objeví brzy znovu, a to v seriálu Dr. Kellerová, který uvede barrandovská televize letos na podzim. Jan Šťastný se rozpovídal o tom, jaký je jeho cestovatelský sen, čím nejraději cestuje a kam se chystá se svou manželkou Bárou vycestovat.


Jsou nějaká místa v Česku, která jste ještě neviděl a rád byste je navštívil?
Už jich mnoho není. Kde bych v Česku ještě rád pobyl, i když jsme tam jednou byli, je taková oblast Slavonice, Telč, pod Vysočinou, kde je to opravdu moc hezké. Tam jsme víceméně jenom projížděli a nepobyli tam.

Vaším snem je procestovat Island, proč se chcete vydat zrovna tam?

Mám rád sever, byl jsem třeba v Norsku předloni, až čtyři sta kilometrů nad polárním kruhem, v létě samozřejmě, kdy tam nepadá sníh a mně to tam nějak vyhovuje. Je tam strašně příjemné klima pro mě, klid, a když potřebujete vypadnout z civilizace na deset dní, tak je to ideální prostředí. A Island pro mě splňuje teoreticky toto a hlavně, že je tam úplně všechno. Když jedete od severu k jihu, od jihu k severu, máte tam od nádherných pastvin, přes gejzíry, ledovce, skály, úrodu do údolí, prostě všechno.

kulturní servis puls

Jakým způsobem nejradši cestujete?
Podle toho, kam se přemisťuju. Mám rád létání, docela mě to baví a taky to je samozřejmě nejrychlejší dopravní prostředek. Jezdit štreky dolů do Chorvatska na jih autem dva dny, to zas pro mě není. Myslím, že je škoda brát takhle čas. Jinak po Praze se nejraději přemisťuju na motorce, když to jenom trochu jde. V poslední době jsem si pořídil koloběžku skrze malého prcka, který ji má, tak spolu jezdíme. A já jsem najednou zjistil, že ta skládací koloběžka, když vyskočím z tramvaje a jedu ještě kilometr do studia, je úžasná věc. A je to jedna z posledních možností, jak se taky můžu trošku udržovat v kondici. Přiznám se, že bych chodil někam běhat nebo cvičit, to nestíhám, ale aspoň takhle mám lepší pocit.

Máte rád spíše cestování dobrodružné s kamarády nebo preferujete něco jiného?
Nejde jenom o ty chlapy, což třeba rybaření v Norsku dokonale splnilo. Upřímně se přiznám, že nemám rád povalování u moře na jednom místě. Když už takhle někam jedeme, tak aby to bylo alespoň zajímavé. Máme se ženou takový itinerář věcí, které bychom chtěli stihnout, takové ty takzvané eurovíkendy na čtyři dny. Byli jsme v Paříži a v Římě, chystáme se do Barcelony kouknout se po věcech, které nám zatím v životě utekly. 

Pokud se chcete dozvědět další zajímavosti ze života tohoto herce, dívejte se v sobotu 18. 6. od 22:10 na pořad Exkluziv Kateřiny Brožové na TV Barrandov, kde byl hostem i se svojí manželkou Bárou.

 

Text: Mia
Foto: TV BARRANDOV





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání