Cesta do lesa potěší milovníky venkova a přírody

Cesta do lesaNa novinářské projekci nového snímku režiséra Tomáše Vorla Cesta do lesa proběhla milá i živá diskuze s tvůrci a herci, která nabídla mnoho zajímavých poznání, odhalení, vtipných i vážných příhod a myšlenek. Vše navíc v trochu netradičním pojetí - ještě před samotným zhlédnutím filmu. Ten ale slova zúčastněných jen potvrdil a rozhodně stojí za to.


„To je situace, že jo?“ rozesmála přítomné novináře herečka Eva Holubová s kafíčkem v ruce, když přišla do sálu. Zklamání, že film ještě není připraven pro promítnutí a o hodinu a půl se zpozdí, tak přešlo a začalo se o snímku rozprávět i bez znalostí podrobností na straně zástupců médií.

Režisér Tomáš Vorel navazuje snímkem „Cesta do lesa“ na dvanáct let staré dílo „Cesta z města“ s Tomášem Hanákem a Barborou Schlesingerovou v hlavních rolích. Ovšem tentokrát se prakticky celý děj odehrává na venkově a v lese, do města se jede jen na policejní výslech. „Je tam návaznost, akorát, že teď už mají vlastní děti. Ale není nutné ten předchozí film znát. Diváci to pochopí i bez toho,“ uvedl Vorel.

Cesta do lesaTentokrát se tedy značná dějová linka upíná na dceru zmíněného páru, rodičů Marákových, Anynu (Anna Linhartová) a mladého myslivečka, syna Papošových (Bolek Polívka a Eva Holubová), Ludvu (Tomáš Vorel jr.). „Já jsem se hlavně uvedl tím, že jsem nevěděl, že je rozdíl mezi lesníkem a myslivcem. Takže pro mě to mělo i tuhle edukativní rovinu,“ řekl syn režiséra, který tradičně hraje v jeho počinech.

Anna Linhartová se po uvedení ve snímku Nevinnost chopila další výrazné role, ochránkyně přírody, vegetariánky a dívky, která ráda užívá psychotropní látky. „Pro mě to byl hrozně příjemnej film a strašně poctivej. S tím jsem se ještě nesetkala. Mám ráda, když je něco podstatného řečeno s určitou nadsázkou,“ přidala mladá herečka.

A opravdu, kromě vážných věcí se u filmu také dobře pobavíte. „Je to velmi humorně podané. Ten příběh je vlastně o tom, jak se chová stát k lesu a vůbec my všichni. I dělníci v lese musí občas dělat nesmyslný věci, které jim někdo určuje. A na to, že vlastně ten les zachraňují pro nás všechny, tak jsou mizerně placený,“ přidala své poznatky Holubová.

Cesta do lesaLehké to však neměli ani tvůrci při samotném natáčení. Hlavně se zvěří, která je moc neposlouchala. „Chtěl jsem třeba, aby kanec napadl Polívku, ale s těmito zvířaty je to těžké. Třeba jelena je nemožné natočit, nebo ledňáčka, ten letí tak strašně rychle, že to nejde. A tak jsme všechna zvířata museli zdigitalizovat. Asi tak třetina rozpočtu filmu padla jen na to,“ prohlásil režisér Vorel a už v žertu dodal: „Dokonce zvažuju, že příští film udělám celý digitální, i herce. Ony se totiž třeba herečky dneska už vůbec nechtěj svlíkat.“

Nový film Tomáše Vorla „Cesta do lesa“ bude mít v kinech premiéru 4. října a kromě zmíněných herců v něm uvidíte ještě třeba Jiřího Schmitzera, Marii Štípkovou, Milana Šteindlera, Vojtu Vovesného a další. Krásný snímek plný přírody, barev a zvuků si rozhodně nenechte ujít.

 



Text: Pavel Urban
Foto: Pavel Urban





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání