Filmové premiéry aneb co nabídnou kina v říjnu?

Venkovní aktivity začínají být na ústupu a v diářích se čím dál častěji objevují koncerty, divadelní představení a samozřejmě návštěvy kin. Na co se budete moci v říjnu jít podívat, u čeho si odpočinete a jaký film vám nažene strach?


Thriller v hlavní roli s Liamem Neesonem nese název 96 HODIN: ODPLATA a vtrhne do kin již 4. října. Bývalý agent CIA Bryan Mills se vydá na dovolenou do Istanbulu, kde potká svou dceru Kim a bývalou ženu Lenore. Idyla netrvá dlouho a Bryanovi ex manželku unesou. Agent se snaží s únosci vyjednávat, brzy však zjistí, že jde o pomstu z minulosti.

Hasta la vistaVeselý a barevný plakát filmu HASTA LA VISTA! vás možná přitáhne do kin na premiéru 4. října. Jde o příběh tří postižených chlapců, kteří se vydávají na cestu do Španělska. Nejde ale o klasickou dovolenou, jejich cesta má jeden netradiční cíl - Jozef, Philip a Lars chtějí za každou cenu přijít o panictví.

Další možností ve výběru filmových premiér je hvězdně obsazený snímek LOOPER. Joseph Gordon-Levitt a Bruce Willis pracují pro organizaci, jejímž záměrem je posílat nepřátelské cíle zpět v čase, zničit je a zabránit tak jejich existenci v budoucnosti. Toto akční sci-fi přijde do kin již 11.10.

Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstvaPo filmech Asterix a Obelix, Asterix a Obelix: Mise Kleopatra, Asterix a Olympijské hry přichází do kin další příběh o známé dvojici Galů s názvem ASTERIX A OBELIX VE SLUŽBÁCH JEJÍHO VELIČENSTVA. Tentokrát se římské legie v čele s Juliem Caesarem rozhodla napadnout Británii. Královna proto vyšle svého důstojníka Anticlimaxe pro pomoc. Ten ji najde ve Francii u Galů, kteří mu darují hrnec svého kouzelného lektvaru. Asterix a Obelix jsou pověřeni ho ochránit na cestě zpět do Británie, kde je čeká honička s Normanďany a Římany. Premiéra tohoto rodinného dobrodružného filmu je naplánována na 18. říjen a v hlavních rolích uvidíte opět legendárního Gérarda Depardieu a Edouarda Baera.

Stejné datum, tj. 18. října, ale zcela odlišný žánr. Pokud se rádi bojíte, zajděte na horor PARANORMAL ACTIVITY 4. Další pokračování hororových snímků vás zavede na poklidné americké předměstí, kam se přestěhovala Katie společně s malým Hunterem. Nedlouho poté odstartuje série nevysvětlitelných jevů. Sousedé se proto rozhodnou do domu instalovat kamery, před nimi se ale temné síly nezastaví.

BojovniceMladá dívka Marisa v dramatu BOJOVNICE ideově tíhne k neonacismu, nesnáší cizince a zazlívá jim úpadek země. Jediné místo, které je jí blízké, je gang, kde jsou nenávist k přistěhovalcům a Židům na denním pořádku stejně jako opíjení se do němoty. Když se ke skupině přidá teprve 14 letá Svenja, stane se Marisa jejím idolem. Celý pohled na svět změní Marise až afghánský přistěhovalec, který jí ukáže, že svět není černo-bílý. Premiéra filmu, ve kterém hraje Alina Levshin, Jella Haase a Sayed Ahmad, vstoupí do kin 25. 10.

Do sýrového království se od 25. října budete moci přenést ze středověké Prahy v KOZÍM PŘÍBĚHU SE SÝREM. Jde o volné pokračování pohádky Kozí příběh – Pověsti staré Prahy z roku 2008. Děti i rodiče opět uvidí své oblíbené animované hrdiny, ale poznají i řadu nových pohádkových bytostí. Ve snímku uslyšíte mnoho povědomých hlasů, například Jiřího Lábuse, Mahulenu Bočanovou, Martina Dejdara a další.

YumaYUMA je název krimi dramatu přicházejícího do kin 25. října. Děj je zasazen do devadesátých let v polsko-německém pohraničí. Dvacetiletý Zyga, kterého ztvárnil Jakub Gierszal, je okouzlen západním světem a touží změnit malé město, v němž žije. Film je dílem polského režiséra Piotra Mularuka.

Fanoušci Jamese Bonda se 26. října dočkají v pořadí již třiadvacátého pokračování filmu o nejslavnějším agentovi na světě nazvaného SKYFALL. Kromě Daniela Craiga a Judi Dench uvidíte Javiera Bardema v roli záhadného Raoula Silvy nebo Ralpha Fiennese. Z děje prozradíme jen to, že tentokrát bude agent schovávat M před nepřáteli ve Skotsku a v rámci své mise se vydá do Istanbulu, Šanghaje a Macau.



Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Oficiální foto filmů





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání