Do kin míří Spider-Man v novém kabátě

Spider-ManV první polovině července překvapí návštěvníky kin nové zpracování Spider-Mana. Hlavní postava dostane novou tvář, role se ujal Andrew Garfield, který je známý například ze snímku The Social Network. Pokud patříte mezi fandy komiksového hrdiny z dílny společnosti Marvel, nenechte si ujít tento článek. Dozvíte se zajímavé informace o vzniku nového filmu The Amazing Spider-Man.


Poprvé se postava Spider-Mana objevila v klasickém marvelovském komiksu autorů Stana Lee a Stevea Ditko s názvem Amazing Fantasy v roce 1962. Na čtenáře udělal pavoučí muž takový dojem, že se v březnu roku 1963 na stránky komiksu vrátil už v samostatném příběhu The Amazing Spider-Man.

Lizard je klasický marvelovský záporák, debutoval v komiksu The Amazing Spider-Man č. 6 v roce 1963. A o dva roky později se ve stejnojmenném sešitě s číslem 31 objevila krásná Gwen Stacy – dívka, jež v podání Emmy Stone zamotá hlavu Peterovi Parkerovi, kterého v současném filmu The Amazing Spider-Man hraje Andrew Garfield.

Jedna z prvních velkých akčních scén tohoto filmu odehrávající se na Midtownské střední škole se natáčela v kulisách postavených v ateliéru 15. studia Sony. Ohromná dekorace čítá čtyři třídy, pět chodeb, záchody a umývárny, kancelář ředitele školy a kancelář sekretářky. Jak ve filmu uvidíte, moc toho z dekorací po souboji Spider-Mana s Lizardem nezbylo.

Čočky na Spider-Manově masce vyrobila společnost, která se specializuje výhradně na skla do slunečních brýlí pro americkou armádu a NASA. Pavoučí muž se tak může pochlubit čočkami vyrobenými vyspělou technologií, jejich povrchová úprava minimalizuje odraz a je zabarvená do modrého odstínu.

Spider-ManNový představitel Petera Parkera a současně Spider-Mana Andrew Garfiled získal za svůj výkon ve filmu „The Social Network“ cenu BAFTA a nominaci na Zlatý Glóbus. Nedávno také debutoval na Broadwayi ve hře Arthura Millera „Smrt obchodního cestujícího“ v režii Mikea Nicholse. Stejně jako Andrew Garfield i Emma Stone, představitelka Gwen Stacy, má na svém kontě nominaci na Zlatý Glóbus za roli ve filmu „Panna nebo orel“.  A nedávno jsme mohli její herecký talent i osobní šarm obdivovat v oscarovém „Černobílém světě“.

Do role dr. Connorse proměňujícího se v Lizarda byl obsazen britský herec Rhys Ifans, kterého si většina filmových diváků pamatuje jako podivínského spolubydlícího Hugha Granta v romantické komedii „Notting Hill“. Jako dítě byl Ifans oddaným příznivcem spider-manských komiksů. Na roli dr. Connorse se pečlivě připravoval - jednak chtěl co nejvěrohodněji zahrát muže s  částečně amputovanou rukou a jednak strávil určitý čas mezi skutečnými vědci v laboratořích, nastudoval materiály o mutacích a sledoval zvyky a pohyby různých ještěrů.

Marc Webb neměl v minulosti s režií podobného žánru absolutně žádnou zkušenost, ale jako debutující režisér si díky hořké komedii „500 dní se Summer“ získal přízeň kritiků i milovníků nezávislých filmů a komedie má na svém kontě dvě nominace na Zlatý Glóbus.

Jedna z nejoblíbenějších postav na světě se vrací na filmová plátna a ve snímku The Amazing Spider-Man odhaluje novou kapitolu ze svého života. V novém filmu, který se soustředí na dosud nezpracovaný příběh, jenž ukazuje odlišnou stránku příběhu Petera Parkera, hrají Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Denis Leary, Campbell Scott, Irrfan Khan, Martin Sheen a Sally Field. Snímek režíruje Marc Webb podle scénáře Jamese Vanderbilta inspirovaného komiksovým příběhem společnosti Marvel, jehož autory jsou Stan Lee a Steve Ditko. Ve spolupráci se společností Marvel Entertainment film pro společnost Columbia Pictures produkují Laura Ziskin, Avi Arad a Matt Tolmach.

Do českých kin uvede film The Amazing Spider-Man společnost FALCON a.s. 12. července 2012 ve formátech 2D, 3D a IMAX 3D s českým dabingem i v původním znění s titulky. V českém znění uslyšíte Matouše Rumla, Kateřinu Velebovou, Jaromíra Medunu, Martinu Hudečkovou, Marcela Vašinku, Miroslava Táborského a Jiřího Schwartze.

 



 



Text: KRIS ve spolupráci s Falcon
Foto: Falcon





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání