Richard Müller vystoupí na novém festivalu Slunovrat v Sázavě u Benešova

Kulturní servis PulsNový hudební festival písničkářů a populárních interpretů Slunovrat v rámci svého nultého ročníku nabídne vystoupení slovenské popové hvězdy Richarda Müllera. Slunovrat startuje o víkendu 23. – 24. června v nově zrekonstruovaném areálu rozlehlého vodáckého kempu Sázavský ostrov v Sázavě u Benešova. Na programu budou také koncerty Xindla X, Anety Langerové, Ivana Mládka, Bratrů Ebenů a dalších písničkářů.


Hudební žánr písničkářství se stále rozrůstá a popularizuje, proto pořadatelé nového hudebního festivalu oslovili nejoblíbenější české písničkáře a pozvali je k táborovému ohni do magického prostředí vodáckého kempu k řece Sázavě.

Akci zahájí speciální páteční trojkoncert Františka Nedvěda, Xindla X a kapely Všichni Svatí. František Nedvěd na festivalu Slunovrat v pátek 23. června. 2017 předčasně oslaví kulaté 70. narozeniny. Publiku zahraje své největší hity z 80. let, které vytvořil společně se svým bratrem Janem, ale i novější známé písně známé z rádia. Poté se divákům představí nejpopulárnějších mladý písničkář Ondřej Ládek známý jako Xindl X.

Sobotní festivalový den bude mít na programu vystoupení Ivana Mládka s Banjo celým Bandem, Z mladší generace se na podiu objeví Thom Artway a objev letošního podzimu – David Stypka. Muzikanti ze seskupení Neřež, kolem Zdeňka Vřešťála a Víta Sázavského, zahrají nejslavnější písně tehdejších Nerez s doprovodným zpěvem slovenské zpěvačky Katky Koščové. Tím ale výčet slavných písničkářů nekončí, v proběhu dubna přidali pořadatelé další vystoupení zcela nejmladšího novodobého písničkáře Pavla Callty, který svým koncertem sobotní program festivalu slavnostně zahájí.

Kulturní servis Puls

Většinu vystupujících můžeme zaškatulkovat mezi písničkáře a mnozí z nás si některé jejich písně pamatují třeba i ze zpěvníků, když se je doma učili zpívat nebo hrát na kytaru. A tak nebude chybět táborák s tradičním opékáním špekáčků, u kterého si budou moci návštěvníci zavzpomínat a ti odvážnější i zazpívat. Zdá se, že festival Slunovrat prozáří nejen první letní dny, ale také písničkářskou duši každého z nás.

Přijet na festival můžete karavanem nebo i po proudu řeky Sázavy raftem nebo lodí. Úschovna lodí bude zajištěna. Ubytovací kapacita areálu je již zaplněna, ale pro další návštěvníky bude přichystáno stanové městečko a V.I.P. stanové městečko. Pro rodiny s dětmi bude připraven dětský koutek s hlídáním, dětská hrací zóna, loutkové divadélko Schubert, skákací hrad a mnoho dalšího. Pro malé návštěvníky bude zaveden takzvaný "dětský catering" pro chutné a zdravé stravování na kulturních akcících.

Děti do 6 let a 110 cm mají v doprovodu dospělého s platnou vstupenkou vstup zdarma. V předprodeji jsou také V.I.P. vstupenky, které za příplatek nabízejí divákům sezení u pódia, vstup do V.I.P. zóny, V.I.P. parkoviště, V.I.P. stanové městečko přímo v areálu Sázavského ostrova, luxusní toalety a sprchy.

Dvoudenní vstupenky zakoupíte v předprodejní síti Ticketstream, v cestovních kancelářích Čedok a Firo -Tour, na recepci Sázavského ostrova či v lokálních předprodejích v rámci infocenter v Sázavě, Říčanech, Benešově, Kutné Hoře či ve Stříbrné Skalici. Nově můžete vstupenky zakoupit také v Agentuře K nebo pivovaru v Kostelci nad Černými Lesy. Jednodenní vstupenky jsou již v předprodeji v předprodejní síti Ticketstream. Více informací naleznete na oficiálním Facebooku akce nebo na www.slunovratfest.cz

 


Text: Nikola Poselová
Foto: Nikola Poselová





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání