Benátská noc načne ve Vesci třetí desítku

Benátská nocUž jednadvacátý ročník multižánrového festivalu Benátská noc se koná po loňské dobré zkušenosti v libereckém areálu Vesec ve dnech 26. - 28. července. Mezi největší hvězdy programu se řadí severské kapely Nightwish, Sabaton, Sunrise Avenue a britská popová kapela James. Miro Žbirka vystoupí s filharmonií a představí se třeba i Marta Kubišová.


Benátská noc se loni na jubilejní dvacátý ročník přestěhovala z Malé Skály do Vesce a tamní areál se ukázal být dobrým řešením. Proto organizátoři vše nasměrovali do Liberce i letos, a to s koncepcí dvou pódií a samozřejmě se čtvrtečním speciálním večerem. Na něm se představí slovenští interpreti v čele s Katkou Knechtovou a hlavně Mirem Žbirkou, který zahraje s Moravskou filharmonií Olomouc.

Ze zahraničních hvězd dorazí do České republiky především kapely ze severu Evropy. Finsko-švédská formace Nightwish ve Vesci představí svou novou zpěvačku Floor Jansenovou. Sobotní dvouhodinový koncert rozhodně bude stát za to. Ovšem už v pátek to rozbalí jejich finští kolegové Sunrise Avenue a také švédští Sabaton. Tahle heavy metalová legenda se vrací do Čech v rámci „Swedish Empire Tour“.

V sobotu se před Nightwish objeví na pódiu také britská popová skupina James, která je známá hlavně tvorbou z 80. let minulého století. Na našem území se budou prezentovat poprvé a během večera jistě zazní i jejich největší hity „Come Home“, „Sit Down“ a She’s a Star“. James prodali během své kariéry přes 25 milionů alb a před několika dny absolvovali například vystoupení s kapelou The Killers na londýnském stadionu ve Wembley.

 

Benátská noc


Z českých a slovenských interpretů se v hlavním programu představí v rámci narozeninového turné k 25. výročí kapela Doga a speciální set pro Benátskou noc chystá i Těžkej pokondr. Ve Vesci ale nebudou chybět ani Buty, Desmod, Janek Ledecký, David Koller, Marta Kubišová, Aneta Langerová, Charlie Straight, Monkey Business, Radůza, UDG či Wohnout.

Vstupenky na celý festival jsou v předprodejních sítích Ticketportal a Ticket Art až do 24. července k mání za 1313 korun. Je možné koupit i jednodenní. VIP vstup vyjde na 2990 Kč.  Pro držitele karet ISIC/ALIVE/ITIC existuje možnost výhodného nákupu. Až do 26. 7. 2013 (max. do 12:00 hod) mohou držitelé karet ISIC při nákupu získat 10% slevu na všechny typy vstupenek. Slevu je možné uplatnit při nákupu on-line, nebo na kterémkoliv prodejním místě.


Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání