Letní Let It Roll 2013 zaznamená řadu novinek

let it rollNejvětší tuzemský elektronický festival čeká mnoho změn. Festival se stěhuje do nové lokality u Benešova a posunuje se o týden dopředu oproti minulým ročníkům, tedy na termín 2. a 3. srpna 2013. Let It Roll je každoročně událostí roku v elektronické hudbě. I letos se můžeš těšit na světovou špičku bass music producentů. Prozradíme ti první zveřejněná jména.


Jedna ze stageí na letním Let It Rollu bude dějištěm oslav 15. výročí labelu Virus Recordings, na kterém vyšlo několik releasů. Ty změnily tvář drum´n´bassu a jsou součástí pomyslné síně slávy tracků elektronické hudby. Na průběh jubilejního výročí dohlédnou za mixpultem i ti nejpovolanější ze všech „Virusáků“, zakladatelé labelu -  legendární dvojce Ed Rush & Optical po buku s MC Ryme Tyme za mikrofonem. V rámci labelové noci na Virus pódiu zahrají také Optiv & BTK, kteří na Let It Rollu doposud nikdy nehráli.

let it rollVýznamným mezníkem v dramaturgii festivalu je také navázání spolupráce s dalším významným hudebním vydavatelstvím. Páteční noc na hlavním pódiu bude patřit nabroušeným býčím rohům labelu RAM Records. Zveřejněnými účinkujícími této noci jsou Calyx & Teebee, jejichž jména jsou v současnosti skloňována především v souvislosti s jejich albem „All Or Nothing“. Jejich track „Elevate This Sound“ zaslouženě v mnoha zemích světa vyhrál v národních awards titul skladba roku. Dalším producentem, který vystoupí v rámci RAM Records noci je Wilkinson. Momentálně maká na svém debutovém albu a singly jako je „Take You Higher“ naznačují, že o Wilkinsonovi bude v budoucnu ještě hodně slyšet.

Hlavní pódium se na sobotní noc promění v UKF stage. UKF je největším světovým hudebním kanálem žánrů drumandbass a dubstep. Youtube kanál této značky eviduje téměř jeden milión odběratelů a přes 320 miliónů uživatelských zhlédnutí hudebních videí! Tato stage bude hostit mimo jiné temperamentní jordánskou zpěvačku Ayah Marar. Její mohutný vokál je známý z kooperací na skladbách od producentů Camo & Krooked, DJ Freshe a Bassline Smitha. Můžete od ní čekat průřez bassmusic styly a především neskutečnou show plnou energie. Na stejném pódiu zahraje také DJ A.M.C, jeden z nejvíce technicky zdatných DJ´s současnosti. V české Drumandbass Awards vyhrál titul Světový DJ roku 2012.

Další jména zahraničních účinkujících budou organizátoři festivalu postupně odhalovat. Na Let It Roll celkem vystoupí přes 25 zahraničních producentů a česká špička DJ´s žánrů drumandbass a dubstep. Organizátoři avizovali, že letos bude na festivalu postaveno téměř dvojnásobek hudebních pódií než na loňském ročníku.

Po pěti letech, kdy se Let It Roll vždy konal ve Starých Ždánicích na Pardubicku, se přestěhuje do prostoru bývalých kasáren v Benešově. Nové místo nabídne návštěvníkům více pohodlí, než předešlá lokace.  Mezi hlavní přínosy patří koncentrace campu a parkoviště přímo u areálu festivalu, vyšší kapacita a lepší povrch v případě nepřízně počasí. Akce se uskuteční 2. a 3. srpna 2013. Předprodej vstupenek na tento jedinečný a atmosférou nabitý festival můžete zakoupit v síti Ticketportal.

 



 



Text: LIR
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání