Pražský Majáles 2013 je opět tady

majáles Letošní oslavy příchodu jara odstartují ve velkém stylu. Pražský Majáles 2013 vyvrcholí v úterý 30. dubna v parku Stromovka již od 13 hodin.  Moderátory dne se stanou Jan Kraus, Jakub Kohák a DJ Schafff. Nebudou chybět ani kapely Mandrage, Charlie Straight, Chinaski, Wohnout, Sto Zvířat nebo Vypsaná Fixa.


Každoroční oslavy jsou opět zpátky, a tak si každý může připravit na opravdové jarní probuzení. Poslední dubnový den v Praze bude patřit Majálesu 2013.Tradiční Majálesový průvod s alegorickými vozy vyrazí z ulice Vodičkova přesně v poledne a dojde až do pražské Stromovky.

Hlavní oslavy vypuknou v parku Stromovka od 13 hodin. Pražský festival bude mít celkem sedm stagí, na kterých se vystřídá bezpočet hvězd a umělců. Krátce po poledni vystoupí Michal Hrůza, Fast Food, Xindl X,  Prago Union nebo 20Minutes. V odpoledních hodinách by si návštěvníci festivalu neměli nechat ujít například Mandrage, Charlie Straight, Wohnout, Sunshine nebo Amo & Band. Hvězdami večera se stanou Vypsaná Fixa, Chinaski, Monkey Business, Sto Zvířat, Tomáš Klus, Kryštof, Skyline a další.

Rozhodně nebude chybět ani volba krále Majálesu. Aktuální Král Majáles pro rok 2012/2013 je z Univerzity Karlovy v Praze. Letošních kandidátů je opět velká spousta. O korunu bojují studenti z ČVUT, ČZU, VŠE, VŠCHT  a UK. Stejně tak jako volba krále se uskuteční také volba Miss. Šerpou Miss 2012/2013 se opět pyšní Karlova Univerzita v Praze. Naopak se letos odehraje historicky první ročník projektu Princ a Princezna Majálesu.

 

majáles


Majáles Praha 2013 si připravil také širší program. Od 24. 4. bude probíhat několik akcí. Mezi již tradiční a známé akce nepochybně patří Strahovská Show. Studenti žurnalistiky opět oživí festival Pavlač a kino Lucerna letos zcela poprvé otevře interaktivní prostor pod názvem 3D Film Festival Prague. Studentská akademie společně s workshopy Jany Babincové vytvoří kolektivně individuální akci těla, mysli a fantazie na téma Performance Hostem, pod záštitou akce Meetfactory.

Lístky na Pražský Majáles 2013 jsou již v prodeji. Cena na akci se nyní pohybuje okolo 400 Kč. Pro členy klubu je připravena speciální nabídka - vstupenka za 380 Kč včetně piva zdarma.  Podrobné informace o festivalu naleznete na oficiálních stránkách festivalu www.praha.majales.cz.



Text: Kristýna Kubišová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání