Festivaly, které můžete navštívit během srpna

Kulturní servis PulsLéto se nese ve znamení festivalů a samozřejmě, že po překlenutí první poloviny prázdnin neubírá festivalová zábava plyn. Na co se můžete těšit? Máme tu ještě Open Air Festival, Sázavafest, Okoř, Rock for Churchill nebo Hip Hop Kemp.


Na začátku srpna balte zásoby a vydejte se směrem k Benešovu. Od 2. do 5. srpna se zde bude konat Sázavafest. Tento multikulutrní festival navštíví Aneta Langerová, Charlie Straight, G-point funkction, Gabriela Gunčíková, Jaroslav Svěcený a Jablkoň, Josef Klíma a Na vlastní uši band, Jiří Schmitzer, Nightwork a spousta dalších. A zahraniční host? Patrně největším bude DJ Paul Oakenfold, který je světovým pojmem a v roce 2008 vyrazil na  turné se samotnou královnou popu, Madonnou.

Kulturní servis Letiště Panenský Týnec ožije letos třetím ročníkem Open Air Festivalu, který se zde uskuteční ve dnech 9. – 11. srpna. Vystoupí například Fatboy Slim, Amy Macdonald, Booka Shade, Bloody Beetroots DJ Set, Gorillaz Sound System, Mando Diao, Nightwork, Monkey Business, Wohnout a Tomáš Klus. Pro návštěvníky bude připraven bohatý doprovodný program s workshopy, soutěžemi a jinou zábavou.

Od 16. do 18. srpna se všichni hip hopoví nadšenci poženou na Kemp. Ano, správně, jeden z největších hip hopových festivalů v Evropě se blíží. Na koho se na letošním Hip Hop Kempu, který se opět uskuteční v Hradci Králové, můžete těšit? Vystoupí zde Madlib, Dilated Peoples, Beat Junkies, Alien Dee, Danny Brown, Prago Union, PSH nebo Tabasko.

Sobota 18. srpna je další zastávkou kapely Nightwork, která nemůže chybět na hradě Okoři, kde se festivalové reje rozhoří. Kromě rozverných kluků Dyka, Prachaře, Soukupa, Maxiána, Antla a Sluky se zde ukáže i Tomáš Klus, Anna K, David Koller, Mandrage, MIG 21 a vzácným hostem bude legenda české hudby Marta Kubišová.  

Kulturní servis Od 24. do 25. srpna se budete moci rozvlnit na hudebním festivalu ve Vroutku Rock for Churchill. Na koho se můžete těšit? V pátek přiletí Horace Andy se svou kapelou, také se objeví NZ Shapeshifter a až z Mexika sem zavítají Panteón Rococó. Z českých kapel se zde ukáží Tři Sestry, Wohnout, Vltava, Vypsaná Fixa, Tleskač, Gang ala Basta nebo Goodfellas. Také se můžete těšit na Sto Zvířat, Navigators, Skyline a další.

Nyní to bude vypadat, že vás zveme na slavnosti piva, ale pořád jde převážně o hudbu (na druhou stranu, vodu na festivalech pro požitek asi nepijete). Byli jste někdy na Pilsner festu? Je jasné, že ten se nemůže odehrávat jinde než v Plzni. A zavítá sem? Koller Band, Vypsaná Fixa, Jesus - Kamil Střihavka & band, Gipsy.cz, Mňága a Žďorp zde oslaví 25 let nebo se zde ukáží Žentour či Tatabojs. Tím si zpříjemníte konec léta, protože festival se koná 31. srpna a 1. září.

Pódium na vodní laguně. Komu se v létě zasteskne po festivalech, může kdykoli od 31. července do 30. srpna navštívit Novotného lávku. Lávka River Stage představí mozaiku divadelního a hudebního umění. Uvidíte balet, moderní tanec, nový cirkus i živou hudbu a chybět nebudou ani interaktivní projekce.

 

 


Text: Aneta Šimonková
Foto: Oficiální foto akcí





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání