Do začátku Hip Hop Kempu zbývá už jen měsíc

Hip Hop Kemp 2012Jedenáctý ročník festivalu Hip Hop Kemp se uskuteční v Hradci Králové od 16. do 18. srpna a fanoušci tak už začínají odpočítávat poslední měsíc. Naposledy jsme si představili mnoho jmen z letošního line-upu, ovšem ještě jich dost přibylo. Podíváme se také na řadu dalších novinek o této akci, kterou světoznámá stanice BBC zařadila mezi 50 nejlepších festivalů na světě.


Ještě předtím, než vás potěšíme dalším výčtem lákavých jmen, oznámili pořadatelé, bohužel, také úbytky. Nedorazí totiž Dudley Perkins & Georgia Anne Muldrow ani Gangrene, protože Alchemist jede v tomto termínu jako DJ s Eminemem na tour po Asii. Ovšem o poznání příjemnější zpráva je, že další velkou hvězdou letošního Kempu bude Madlib a s ním Freddie Gibbs a zakladatel World Famous Beat Junkies J Rocc. Trochu toho funku pak z Kalifornie doveze DāM-FunK.

Hip Hop Kemp 2012Evropskou porci načneme zajímavým mezinárodním projektem, který vede chorvatský beatmaker Koolade. Ten udělal koncepční album Koolade Beats Rocky s rappery z Philadelphie Peedi Crakkem a Maylay Sparksem. Na Kempu navíc zahrají s českým Livě Bandem od Prago Union. Z Polska dorazí Lona i Webber a WSRH, ze sousedního Německa pak Aphroe + DJ Mirko Machine. Itálii hodlá v Hradci reprezentovat beatboxer Alien Dee a Nizozemsko Kraantje Pappie. A dojde i na Británii, kterou zastoupí šílenec z Londýna Tempa T.

A určitě vás zajímají jména z české a slovenské scény. Z obou zemí jde o skutečnou klasiku, jen si to vemte: Moja Reč, AMO s live bandem a veterán Vec. Z tuzemska pak dvě legendy - Prago Union s Livě Bandem a PSH, ale také liberecký mladík Lipo. To je i s první várkou, kterou jsme představili už na jaře, přes čtyřicet skupin či sólových interpretů. A to vše jen na hlavním pódiu.

Hip Hop Kemp 2012Ovšem na Hip Hop Kempu nebude ani letos chybět zábava v celé řadě hangárů a samozřejmě bohatý doprovodný program. Zatím vám můžeme nabídnout pozvánku na Street Dance Battles, kde budou probíhat soutěže po celé tři dny. Programem bude provázet MC Trix a Luigi, hudebně pak skvělí DJ Mesia a DJ Pú a ke stolkům zasednou uznávané mezinárodní poroty. Na scéně budou probíhat také workshopy pro tanečníky. Z doprovodného programu můžeme zmínit rajčatovou bitvu, která proběhla už loni.

Takže do začátku Hip Hop Kempu zbývá jen měsíc a Festivalpark v Hradci Králové se vzpamatovává ze škod způsobených šíleným počasím během Rock for People. Do jedenáctého ročníku hip hopového svátku ale bude všechno připraveno. Vstupenky můžete v červenci a srpnu zakoupit za 1400 korun a VIP za 2600 Kč. Na místě pak v obou případech zaplatíte o stovku víc. Více informací najdete na oficiálních stránkách festivalu www.hiphopkemp.cz, kde si můžete stáhnout také wallpapery s letošním designem do počítače, mobilu či tabletu.

 



Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání