Votvírák 2012 propukl ve velkém stylu

VotvírákSlunečné počasí, zem dunící pod nohama a spousta dobré muziky. Tak začal první den festivalu Votvírák, na kterém Kulturní servis Puls rozhodně nemohl chybět. Páteční program nabídl opravdové lahůdky z hudební scény, ale i plno další zábavy.


Hned po příjezdu na místo bylo jasné, že letošní Votvírák bude stát za to. Krátce před prvním vystoupením se brány areálu rozevřely a návštěvníci se tak mohli hrnout dovnitř. Jak se festival začal zaplňovat, dobrá nálada a nadšení stoupalo. Ve dvě hodiny vše oficiálně vypuklo a na Tonava Central stage jsme přivítali Na3je. V zápětí Escape to the jungle přátelsky konkurovali na Rock stage a koncerty se dostaly do plného proudu. S prvními tóny se hlediště proměnilo v taneční parket a do pohybu se daly všechny věkové kategorie, od těch nejmladších až po ty, kteří navštívili už spoustu festivalů.

Votvírák 2012Na celkem čtyřech podiích se vystřídalo více než čtyřicet interpretů. Ačkoliv jásavý potlesk sklidili všichni, mezi nejoblíbenější se rychle zařadily kapely Deratizéři, Sto Zvířat, Mandrage, Blue Effect, Škwor nebo UDG. Kamarádská atmosféra čišela také z účinkujích, kteří nejednou na žádost diváků přidali pár písniček. Pohoda vládla celým festivalem.

Ke každé správné akci patří hlavně jídlo a pití. Votvírák nasadil laťku vysoko. Stánky s občerstvením vytvořily souvislý pás a hosté využívali nabídnutého posezení nebo se jednoduše povalovali na trávníku. Pivní kamion Gambrinus byl neustále v provozu a tvořila se u něj nekončící fronta zájemců. Langoše, klobásy, bramboráky, hamburgery a spoustu dalších dobrot voněly celým areálem.

Ostatní zábava nabídla jak netradiční atrakce, kdy jste se pokoušeli po pivních bedničkách vyšplhat na stožár a strhnout na něm pověšený praporek, tak tradiční pouť. Výškový řetízkový kolotoč, katapult, kladivo a další. Zábava nejen pro otrlé. Odvážní jedinci si vyzkoušeli všechny rychlé a vysoké atrakce, ostatní se mohli alespoň dívat a podporovat své přátele.

Téměř společenskou akcí se stal sběr plastových kelímků od piva pro eko stánek- projekt čistý festival. Zpestřením se stali čtyři bubeníci na popelnice, kteří tak vyburcovali více lidí k aktivitě. Jak se blížil večer, nohy nejednoho návštěvníka byly unavené a travnatá místa se stala piknikovým rájem.   Ti zkušenější se dopředu vybavili dekou na sezení, stejně tak posloužila i mikina či bunda. Celý plac se ale brzy zvedl a vyrazil pokračovat v zábavě. Kouřové nebo ohňové efekty nedovolily divákům odpočívat a z hlediště se tam opět stala ,,diskotéka“. Další novinky o průběhu akce najdete včas na našich stránkách, tak si je nenechte utéct.

 




Text: Kristýna Kubišová
Foto: Aleš Hrubý, Martin Konopáč, Jan Brožek





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání