Sázavafest se blíží, známe aktuální novinky

Sázavafest 2012Ve středu 13. června proběhla v pražské restauraci Ferdinanda tisková konference k letnímu Sázavafestu, do jehož začátku nezbývá už ani padesát dní! Přítomni byli mimo jiné i ředitel a dramaturg festivalu Pavel Kloupar a David Salomon, který má na starost letošní novinku Promopro Dance Hall. Dále také několik zajímavých interpretů už dvanáctého ročníku.


V malém salonku restaurace Ferdinanda proběhla včera tisková konference k letošnímu letnímu Sázavafestu, jenž se blíží mílovými kroky. Na akci nechyběli zajímaví hosté, kteří přítomným představili projekty, které na festival chystají.

Celou konferencí provedl hudební publicista Jaroslav Špulák. Ten postupně vyzpovídal každého z přítomných hostů a my se tak mohli dozvědět novinky nejen ze zákulisí příprav jednoho z největších českých festivalů, ale i o individuálních projektech českých aktérů.

Jako první se slova ujal ředitel a dramaturg Sázavafestu Pavel Kloupar. Ten vyzdvihl hlavně akci 1+1 lístek zdarma, která v těchto dnech probíhá. Momentálně je v oběhu ještě zhruba polovina limitovaných vstupenek, ke kterým dostanete jednu jako dárek.

Nechyběly samozřejmě informace o programu. „Doplnili jsme především českou část,“ prozradil Pavel Kloupar a dodal, že žádné zásadní změny se nechystají a většina interpretů, v čele s headlinery Kaiser Chiefs, potvrdila svou účast na sto procent.

Sázavafest 2012Naprostou novinkou, která na českých festivalech nemá obdoby, je ProMoPro Dance Hall. Na té po celou dobu festivalu budou hrát taneční pecky, a to v podání světových DJských špiček, mezi nimiž nebude chybět například Mike Candys. „Mike Candys bude jasným tahákem pátečního večera,“ lákal do ProMoPro organizátor David Salomon.

Jelikož je Sázavafest multikulturním a multižánrovým festivalem, kromě tanečních party se fanoušci mohou těšit na pestrou škálu hudebních stylů. Jedním z nich bude reggae. Tento žánr zastoupí Michal Šeps, vítěz talentové soutěže, a Vincent Richards, frontman kapely Švihadlo, který je teď Michalovým velkým patronem. „Michal je můj kamarád, já ho teď na té reggae scéně podporuju,“ řekl Vincent. Hudební program přišli zastoupit také Jakub Antl z Nightwork a Kamil Střihavka, který chystá na Sázavafest specialitu v podobě rockově upravených skladeb z muzikálu Jesus Christ Superstar.

„On po mně Pavel chce vždycky něco speciálního a nikdy nedá pokoj,“ žertoval Střihavka na účet ředitele festivalu. A že se to letos na Sázavafestu bude specialitami jenom hemžit! Výzvou letošního ročníku bude projekt kapely Sto Zvířat, která se v průběhu festivalu pokusí ve třech žánrových blocích zahrát sto písní. Zda se jim to podaří, se můžete přijet přesvědčit sami. Jan Kalina ze Sto Zvířat také slíbil, že zazní několik písní z připravované desky. Bude to jediná možnost, kde skladby můžete během léta slyšet, oficiálně je kapela bude hrát až od září.

Mezi interprety proběhla také diskuze na téma rozdílných atmosfér festivalů. Všichni se shodli na tom, že i Sázavafest má svou specifickou, která je oblíbená nejen mezi fanoušky, ale i mezi účinkujícími. „Sázavafest patří k nejlepším českým festivalům, loni jsme tam odehráli jeden z našich nejlepších koncertů,“ potvrdil Jakub Antl z Nightwork.

Festival tradičně nabídne nejen hudební, ale i kulturní program. Nebude chybět ani už tradiční host Michal Viewegh, který zde spolu s návštěvníky oslaví své padesáté narozeniny. Netradiční zážitek si můžete odnést ze stánku ČVUT, kde se budou představovat interaktivní exponáty ze světa vědy a techniky, například detektor lži, plantograf a roboti.

Že se na Sázavafestu máme opět na co těšit, rozhodně není pochyb, organizátoři navíc slibují rozšířený areál a kvalitnější zázemí.

 



 



Text: Tereza Netoličková
Foto: Sázavafest





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání