RefuFest: Setkání lidí z různých koutů světa

RefuFestV sobotu 2. června se uskuteční multikulturní festival nazvaný RefuFest. Nabízí nevšední příležitost, jak se bez předsudků seznámit s kulturami z odlišných koutů světa v jednom dni. Poznejte skrze tanec, hudbu, divadelní vystoupení nebo ochutnávky pokrmů, jak se oslavuje život a radost na místech, kam se jen tak každý z nás nedostane. Akce svou povahou vhodná pro jakékoli návštěvníky, kteří mají chuť objevovat. Vstup je zdarma.


RefuFest se snaží seznámit lidi žijící v České republice s kulturami, které můžete poznat v cizích krajích. Cílem akce je rovněž poukázat na otázku integrace cizinců do české společnosti a odbourávání pomyslných bariér mezi zdánlivě odlišnými světy, které mnohdy vznikly zcela zbytečně kvůli neznalosti a předsudkům.

A stejně jako jsou bohaté a nápadité různé kultury, bude rozmanitý i samotný RefuFest. Návštěvníci mohou vidět hudební, taneční nebo divadelní představení. Budou se zde pořádat i různé workshopy a ochutnávky pokrmů. Letošní novinkou je Refu Salon, který zájemcům nabídne, aby si vyzkoušeli, jak by se cítili třeba v burce, delu či jiných tradičních oděvech. K vidění bude také výstava fotografií předního českého fotografa Jindřicha Štreita pojmenovaná „Jsme ze stejné planety“. Ta seznámí se životy 30 cizinců, kteří odešli do České republiky za lepším životem.

RefuFestMezi hudební lahůdky, které můžete během programu slyšet, patří skupina All Star Refjúdží Band složená z členů pocházejících z USA, České republiky, Číny, Švýcarska, Sýrie a Gruzie. Další je třeba romská formace Benga Show a mezinárodní uskupení JazzBalk prezentující balkánskou muziku v jazzovém podání.

„Česká republika se stává více a více multikulturní společnost, a proto bychom našim návštěvníkům rádi zprostředkovali možnost seznámit se se svými možnými budoucími sousedy, kamarády, spolužáky a spolupracovníky,“ říká Lenka Pešková, jedna z hlavních organizátorek. A její kolegyně Tereza Weissová dodává: „RefuFest nám dává možnost nahlédnout za stereotypy, které byly společností zavedeny, a společně tak oslavit to, co nám různorodost nabízí.“

Kulturní servis Puls podpoří letošní 7. ročník jako hlavní mediální partner. Na našem stánku můžete koupit za zvýhodněné ceny vstupenky na letní festivaly, jako je Let It Roll, Open Air Festival a Rock for Churchill. Budeme také pořádat tematickou anketu a soutěživí zájemci se mohou zapojit do naší speciální akce „Vezmi partu na festival“ a vyhrát lístky pro sebe a kamarády vstupenky na Votvírák, Let It Roll, Sázavafest, Open Air Festival nebo Rock for Churchill. Pokud máte děti do 15 let, nebo víte o někom z vašich známých, seznámíme vás s naším novým projektem Splněné dětské přání.

 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Refufest





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání