Dekadancers na jihu vystoupí v rámci Lesních slavností divadla 2018

Kulturní servis PulsKaždoročně ožije v srpnu Lesní divadlo v Řevnicích několika vybranými představeními, které se odehrají pod širým nebem. Nezaměnitelná atmosféra v kombinaci se skvělými hereckými výkony nabízí jedinečnou podívanou. Letos obohatí program také baletní vystoupení Jihočeského divadla.


V choreografiích čtyř mladých umělců tvořících ve volném uskupení pod názvem Dekkadancers se snoubí vášeň s energií. Projekty tohoto uskupení mají divácky vstřícnou dramaturgii. Jejich hlavním působištěm je Nová scéna Národního divadla v Praze.

První choreografie Přesně včas dvojice Vinklát – Pechar na hudbu současného německého skladatele Maxe Richtera (Untitled figures) a klasika Franze Schuberta (smyčcový kvartet Smrt a dívka) propojí klasickou a elektronickou hudbu, aby „přesně včas“ pohybem zprostředkovala cítění času, které další hudební velikán J. S. Bach vyjádřil vtipně slovy „Neb je dána všemu míra: / co začne, to skončí zas; / jeden živ – a druhý zmírá. / Časem zajde vše, i čas.“

Proslulá Debussyho skladba podle slavné básně S. Mallarmého Faunovo odpoledne postihuje v choreografii Marka Svobodníka s přidanou hudbou Radiohead stav změněného vědomí – snění, v němž se obrazy uchovávané v paměti a naše fantazie v onu chvíli mísí s událostmi prožívané vnější reality. Zkrátka všichni lidé, i faunové, mají své sny, ale jen někteří se souží pro iluzi.

Kulturní servis Puls

Třetí choreografie Viktora Konvalinky Elixír je vtipná „vizuální audiokniha psaná krví“ na libreto Štěpána Benyovszkého. Tentokrát se ocitneme v ospalém baru na francouzském venkově, který nečekaně ožije, když hosté zjistí, že někde blízko lze najít klíč k elixíru věčného života. Zdejší hosté mají vlastní plány, někteří temnou minulost a i zdánlivě neškodné jeptišky mohou být vášnivě nebezpečné. A třeba i místní botanik toho může umět víc, než jen zalévat svoje kytičky. Příběh plný akce, humoru a tance na pestrou hudební koláž bude doprovázen mluveným slovem Jiřího Lábuse. Kdo nakonec elixír získá? A proč vůbec takový zázrak někdo ukryl, místo aby ho vypil?

Představení Dekadancers můžete v rámci Lesních slavností divadla vidět 26. srpna. Předprodej vstupenek na vystoupení Jihočeského divadla Dekkadencer běží na stránkách www.lesnislavnosti.cz na portálu Buyticket nebo v Městském kulturním středisku v Řevnicích. Bližší a detailnější informace naleznete na webových stránkách www.divadlovlese.cz stejně jako nabídku dalších představení.

 


Text: Otiz
Foto: Oficiální foto pořadatele





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání