Pražský komorní balet vyhlašuje konkurz na pozici uměleckého šéfa / šéfky souboru

Kulturní servis PulsŘeditelka Baletu Praha o.p.s. aktuálně vyhlašuje výběrové řízení na funkci uměleckého šéfa / šéfky s plánovaným datem nástupu 1. ledna 2018. Soubor, který jako jediné nezávislé taneční těleso v Praze a celé České republice nabízí tanečníkům stálé angažmá, si klade za cíl navázat na ikonu autorské tvorby a svého zakladatele, legendárního Pavla Šmoka, a samozřejmě uvádět tvorbu dalších významných českých i zahraničních choreografů.


Rok 2018 bude pro Pražský komorní balet představovat zásadní změnu v uměleckém směřování a budování nové vize souboru s ohledem na plánovaný nástup nového uměleckého šéfa. Ten převezme soubor ve složení osm interních a šest externích tanečníků. Vysoce profesionální soubor by měl pokračovat v tradici svébytného českého fenoménu, a to jak v intencích tuzemských, tak i mezinárodních.

Základní kvalifikační požadavky na pozici umělecký šéf / šéfka Pražského komorního baletu:
· Vysokoškolské vzdělání uměleckého směru – obor tanec, choreografie, pedagogika, případně kulturně-manažerského směru
· Interpretační, pedagogická a organizační praxe a zkušenosti s vedením uměleckého souboru v oboru balet / tanec nebo nonverbálního divadla, případně řídící praxe v podobné kulturní nebo umělecké instituci
· Znalost hudební a taneční literatury a taneční dramaturgie
· Znalost českého nebo slovenského jazyka a nejméně jednoho světového jazyka
· Výborné komunikační a organizační schopnosti, schopnost týmové práce
· Zahraniční odborné zkušenosti vítány

Umělecký šéf/ šéfka PKB zodpovídá:
Za systémové a kontinuální řízení profesionálního provozu souboru, jeho personální složení a uměleckou úroveň inscenací PKB. Předkládá ředitelce Baletu Praha Ladislavě Jandové návrhy koncepce střednědobé dramaturgie souboru, produkčně koordinuje přípravu a vznik nových inscenací včetně sestavování a koordinace práce tvůrčích inscenačních týmů, realizuje schválený hrací plán PKB a odpovídá za realizaci a obsah zahraničních styků. Umělecký šéf / šéfka PKB je zodpovědný/á za dodržování schválených produkčních, ekonomických a marketingových ukazatelů ředitelce BP. Za dodržování schválených uměleckých ukazatelů se zodpovídá správní radě BP.

Právní rámec spolupráce:
Interní pracovní poměr na dobu určitou od 1. ledna 2018 do 31. července 2021

Kulturní servis Puls

Písemnou přihlášku spolu se strukturovaným profesním životopisem, ověřeným výpisem z rejstříku trestů, kopií dokladu o dosaženém vzdělání, případně osvědčení o dalším odborném vzdělání a profesních ocenění, reference a doporučení z předchozího angažmá (nepovinné) a odbornou úvahou o poslání Pražského komorního baletu (max. 1 strana) a koncepcí řízení uměleckého souboru PKB s výhledem 4 sezón (max. 3 strany) zasílejte nejpozději do 31. srpna 2017 na adresu: Balet Praha, o.p.s., Wolkerova 24/3, 160 00 Praha 6. Obálku označte: Konkurz – umělecký šéf PKB a současně odešlete přihlášku v elektronické podobě (bez příloh) emailem na adresu: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Do 15. září 2017 obdrží uchazeči písemné informace o dalším průběhu konkurzního řízení.


Text: Otiz
Foto: Oficiální foto pořadatele





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání