Divadlo Kalich: Tajemství se skrývá v tarotových kartách, lásce a smrti

divadlo kalich tajemstvíVe čtvrtek 4. února se v Divadle Kalich uskutečnila obnovená premiéra muzikálu Tajemství. Jeho autorem je Daniel Landa a jeho manželka Mirjam, poprvé byl uvedený v roce 2005. Kulturní servis Puls na představení vyrazil osobně, aby vám zprostředkoval osobní dojmy.


Tajemství je vlastně mystický příběh, který ihned od první chvíle vtáhne diváka do zajímavého děje. Vypráví o naději a skutečné lásce. Když byla Eliška malá, vyprávěl jí tatínek legendu o Vlčím vrchu. V dospělosti se stane doktorkou, která má problémy nejen se vztahy s muži, ale i také sama se sebou. Jednoho dne se rozhodne, že pojede stopem za kamarádkou Kamilou na chatu. Ta jí odvede na vrch, kde se odehrála legenda a náhle dojde k nahlédnutí do dvou světů. V každém se odehrává vlastní děj, který je tajemně propojený tarotovými kartami.

Eliška je nucená hrát hru, které zpočátku vůbec nerozumí. Právě taroty jí pomáhají najít smysl tajemství. Už jako dítě chtěla pořád vědět, jak vlastně příběh dopadl, zda se Janovi a Anežce podařilo říct tajemnou větu – magické kouzlo dříve než zemřeli. Všechno pochopí až úplně nakonec, ale víc vám již neprozradím. Tajemství Divadla Kalich musíte rozluštit sami, máte šanci do 31. května 2015.

Nezapomenutelné představení zvedlo na závěr diváky ze sedadel a dočkalo se dlouhých ovací. Konečně muzikál kde není prostor na nudu ani hluchá místa. Strhující děj od první chvíle nedovolí divákovi usnout. Prolínaní minulosti s budoucností nutí udržovat veškerou pozornost pouze na podium. Každý si z představení odnese zcela jiné pocity, které donutí k zamyšlení, ale za tím účelem byl i děj Danielem Landou vymyšlený.

Herci odvedli skvělé a chvílemi i pořádně náročné výkony. Hlavní postavu Elišku si zahrála Markéta Procházková. Musím říct, že mě osobně se moc líbí nejen, jak přirozeně hraje, ale i krásně zpívá. Zamilovaný historický pár Jana s Anežkou ztvárnili Roman Tomeš a Kateřina Steiner Pilecká. Richardu Tesaříkovi zase moc seděla postava strážmistra Bartáka. Daniel Rous si s velkým gustem užíval pana Temného. V dalších rolích se představili třeba Zbyněk Fric, Martin Sobotka, Markéta Bednářová, Michal Pleskot, Martin Bačkovský, Robert Hlavatý, Petr Macháček, Renáta Podlipská, Petra Sladká a Ivana Korolová.

 



 



Text: Martina Šmejkalová
Foto: Divadlo Kalich





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání