Pepa Vojtek o Mýdlovém princi: Když se chce někdo zasmát, tak ať rozhodně přijde

mýdlový princV pražském Divadle Broadway je poslední měsíc pořádně živo. Herci a tvůrci začali s důkladnou přípravou nového představení. Nese název Mýdlový princ a ojedinělé bude například tím, že je provázané písněmi Václava Neckáře. Roli přísného režiséra na sebe tentokrát vzal Radek Balaš. Co nám prozradil Pepa Vojtek ztvárňující jednu z hlavních postav?


Jaké byly vaše první reakce poté, co jste se dozvěděl, že budete hrát v Mýdlovém princi?
Nejdřív jsem čekal, co se z nabídky vyklube, protože samozřejmě ne všechno je dobrý. Na druhou stranu, ne všechno je špatný. Můj kamarád Olda říkal, že to budou písničky, respektive hra provázená písničkami Vaška Neckáře. Říkal jsem si, ty písničky jsem měl rád a mám je rád do dneška. Počkáme, jaké libreto napíše Radek Baláš. Celkem se mi to zamlouvalo, není to klasický muzikál, je to de facto hra se zpěvy, jak je, myslím si, mylně uváděno, protože se zde více mluví, než zpívá. Hodně se mluví, hodně je činohry. Pro mě je to zase nová zkušenost.

Ztvárňujete motorkáře milujícího rockovou hudbu, co nám o něm prozradíte bližšího?
Ano, hraju takovou veselou roličku - takovýho Pepana, automechanika, veselého chlapíka. Já jsem si zahrál už ledacos. Tohle je zase krok někam jinam, té činohry jsem zatím moc nenahrál. Samozřejmě to pro mě byla výzva. Myslím si, že v dnešní době se podobné výzvy neodmítají, naopak.

 

mýdlový princ

Jaký je prozatím váš oblíbený moment v Mýdlovém princi?
Zatím jsme v začátcích, zkoušíme první čtyři, pět obrazů. Nejvíce se těším na divadlo na divadle. Což je asi vždycky nejtěžší pro každýho herce - hrát amatéra, ač je profesionál. Na to se strašně těším. Budeme vystupovat v divadle jako divadelní amatérský soubor. To si myslím, že bude režijně hodně náročný - udělat z nás hodně velké amatéry. Aby to vyznělo, že je to opravdu Hroudov.

Proč by diváci měli přijít právě na Mýdlového Prince?
Pokud mají diváci rádi písničky Vaška Neckáře a chtějí je slyšet v trošku jiném provedení. Za druhé, v dnešní době je zla a negativismu hodně, ono bylo vždycky - když je dobro, tak je i zlo. Já si ale myslím, že tohle je konečně zase jedna pozitivní a veselá divadelní hra, která se objeví na Divadle Broadway. Prostě když se chce někdo zasmát, tak ať rozhodně přijde.


Text: Alena Horáčková
Foto: Divadlo Broadway





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání