Muzikál Horečka sobotní noci vám zahřeje tělo a dobije baterky

muzikál horečka sobotní nociPo úspěšném muzikálu Pomáda přišla na řadu Horečka sobotní noci. Divadlo Kalich uvedlo premiéru 30. září 2014 opět v režii Jána Ďurovčíka. Jako úplně prvním ve střední a východní Evropě se jim podařilo práva k Horečce získat. Kulturní servis Puls také vyrazil na jedno z představení, aby vám zprostředkoval své zážitky.


Jan Kříž, představitel hlavní role Tonyho Manera, předvedl neuvěřitelný výkon nejen taneční, ale i pěvecký. Ve dne žije život obyčejného prodavače a v noci se stává králem tanečního parketu v disko klubu 2001 Odyssea, kde má také své kamarády. Jednoho dne potká nádhernou a něžnou dívku Stephanii, se kterou se rozhodne vyhrát soutěž v tanci. Markéta Procházková hraje tuto roli s lehkostí a elegancí. Tony však jednoho dne zjistí, že svůj život musí vzít do vlastních rukou a jenom on s ním může naložit, tak jak by chtěl.

 

muzikál horečka sobotní noci


Hned od začátku představení naskočí herci do šíleného tempa, které pokračuje až do samého závěru. Při takových výkonech musí každý z nich na podiu nechat alespoň tři kila. Byla jsem nadšená z nádherně barevných kostýmů od návrhářky Zuzany Strakové. Skvělá hudba skupiny Bee Gees je perličkou celého muzikálu. O zajímavou a zároveň jednoduchou scénu se postaral Martin Černý. Jan a Markéta tvoří na podiu nádherný pár, který k sobě krásně sedí. Ona působí jako křehká květinka, on je zkrátka úplně k sežrání a oba dohromady ladí jako dokonalý virtuos a piáno.

Vlastně škoda, že při takovém muzikálu musí člověk jenom sedět. Měla jsem chuť vyskočit a tancovat již od prvního okamžiku. Je skvělé dívat se na lidi, kteří zpívají, tančí a v jejich srdcích je radost. Rozdávají to všem v sále a vydávají ze sebe neskutečnou energii. O to víc mě na závěr zamrzelo, že jejich pokus zvednout diváky ze židlí byl neúspěšný. Co naplat, veškerá snaha byla marná. Bohužel, v takových chvílích v drsné většině případů platí, že se lidé neprojevují a bude asi ještě nějakou dobu trvat, než se Češi naučí otevřeně bavit. Zjevně máme v sobě předsudky a podivný strach, který nám v tom brání. Obecenstvo tvořila v tomto případě hlavně starší generace. A pokud si myslíte, že ta se umí chovat, mýlíte se! Čtvrtka se zvedala k odchodu již při děkovačce, aby náhodou nestáli frontu u šatny. Až na úplném závěru se část z nich s velkou námahou zvedla, aby poděkovala hercům za úžasné představení.

muzikál horečka sobotní noci


Blíží se Vánoce, a pokud vybíráte dárky pro své blízké, doporučuji vám potěšit je vstupenkami na tento muzikál. Divadlo Kalich má Horečku sobotní noci v nabídce až do jara 2015.


Text: Martina Šmejkalová
Foto: Divadlo Kalich





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání