Jesus Christ Superstar zahájí svou jubilejní 20. výročí na divadelním jevišti

jesus christ supestar divadlo karlínJe to skutečně tak, v Hudebním divadle Karlín budou již ve čtvrtek 16. října lítat špunty! Tentokrát se bude připíjet na úspěšný muzikál Jesus Christ Superstar, který se v České republice hraje již 20. divadelních sezón. Ve stejný den proběhne i odhalení hvězdy v chodníku slávy pro Tima Rice, jednoho z autorů představení. Udělejte si s námi malý výlet do minulosti.


Muzikál neboli rockovou operu Jesus Christ Superstar vytvořili textař Tim Rice a skladatel Andrew Lloyd Webber již v roce 1969. Vypráví o posledních dnech Ježíše Krista - od jeho příchodu do Jeruzaléma až po ukřižování. Protože producenti měli strach z reakce věřících a církve, vydali nejprve písničky z muzikálu na gramofonovém albu. Až pak byl muzikál uveden živě v londýnském West Endu a později na Broadwayi. O čtyři roky později vznikl podle divadelního muzikálu slavný film v režii Normana Jewisona. Novější filmové zpracování je z roku 2000, jeho režisérem je Nick Morris.

 

jesus christ supestar divadlo karlín


S muzikálem Jesus Christ Superstar se české publikum nesetká poprvé, v Praze byl uveden již 24. července 1994 v divadle Spirála. Na přelomu března a dubna 2010 proběhl v Hudebním divadle Karlín pětidenní maratón castingů do hlavní a vedlejších rolí, o které se ucházelo bezmála 600 umělců. Finální výběr proběhl na začátku května i za účasti hostujícího amerického režiséra. Dílčí zkoušky se uskutečnily již v červnu, naplno se pak rozeběhly 12. července. Dvě slavnostní premiéry v Hudebním divadle Karlín se uskutečnily 11. a 12. listopadu 2010.

V hlavní roli Ježíše účinkuje v současné době pouze Kamil Střihavka. Po jeho boku se objevují neméně kvalitní zpěváci a herci jako Václav Noid Bárta, Jan Toužimský, Pavel Polák, Ondřej Brzobohatý či Jiří Korn. V jediné ženské roli se střídá Bára Basiková s Dashou.


 



Text: Mia
Foto: Oficiální foto inscenace





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání