Adam a Eva – muzikálová komedie o vzniku světa, lidí a lásky

muzikál adam a evaPražské Divadlo Broadway připravuje nový muzikál Adam a Eva, na jejímž vzniku se podílí řada zkušených tvůrců, kteří jsou zárukou vtipného, zábavného a profesionálně odvedeného představení. Přípravy vrcholí, premiéra je na programu 17. dubna 2014.


Scénář napsal na motivy libreta Haliny Pawlowské scenárista a režisér představení Zdeněk Zelenka, mimo jiné autor muzikálů Rebelové a Golem. Scénická hudba i přes 30 písní, které v tomto muzikálu zazní, jsou dílem Bohouše Josefa, texty k písním psal v této umělecké oblasti debutující Boris Pralovszký, velice náročnou choreografii připravila Leona Qaša Kvasnicová, kostýmy navrhnul úspěšný kostýmní výtvarník Roman Šolc.

V hlavní roli Evy se můžete těšit na oblíbenou filmovou a divadelní herečku Annu Polívkovou, pro kterou je tato muzikálová role zcela novou výzvou, alternovat se bude s Michaelu Horkou, kterou v současné době mohou diváci vidět v titulní roli muzikálu Mata Hari. Do role Adama obsadil režisér Zelenka dva herce, kteří mají výjimečné nadání nejen herecké, ale jsou i skvělí zpěváci a tanečníci - Martin Písařik a Michal Slaný. Herecky vděčnou roli Pánaboha přijali pánové Josef Laufer a Ladislav Frej, roli Lucifera psal autor přímo pro rockera Josefa Vojtka, který se bude alternovat s dalším milovníkem rocku a skvělým zpěvákem a hercem Tomášem Traplem.

 

muzikál adam a eva


Dětské role Kaina a malého anděla byly po náročném konkursu svěřeny čtyřem dětem, které už mají s vystupováním v muzikálech zkušenosti - Filip Antonio, Dominika Elischerová, Natalie Grossová a Tomáš Ringer.

Výrazně komediální postava růžového anděla byla obsazena rodící se muzikálovou hvězdou Jakubem Šlégrem, v dalších rolích této situační komedie, ve které je láska podrobována přímo ďábelským nástrahám, vystupuje celá řada dalších známých zpěváků a herců, například Michaela Dolinová, Dita Hořínková, Lukáš Langmajer či Josef Vágner.

Muzikálová komedie o vzniku prvního hříchu a mnohdy marném odolávání svodům ďábla se zkouší nepřetržitě a intenzivně od začátku ledna. Slavnostní premiéra bude v Divadle Broadway už 17. dubna 2014.


Text: Gábina Šimonková
Foto: Divadlo Broadway





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Komentáře  

 
#1 tereza vaňková 2014-04-17 17:01
Až na to ,že vyjma Natálky Grossové se ani jedno dítě žádného konkursu nezúčastnilo...
 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání