Příběh Romea a Julie ožije v rockových tónech

romeo a julieDivadlo RockOpera Praha nabídne ve středu 26. února 2014 představení Romeo & Julie, dramatický příběh, který není nutné sáhodlouze popisovat. Tentokrát se však ocitá na hraně mezi dramatem a scénickým koncertem. Za doprovodu živé kapely přímo na pódiu uslyšíte v rolích veronských obyvatel známé hlasy české rockové scény jako třeba Kamila Střihavku, Jana Toužimského, Pavlu Forest, Viktora Dyka nebo Josefa Šutara.


Hlavní role připadly dvěma mladým zpěvákům, Jiřímu Šveci a Žofii Dařbujánové. Zakladatelé RockOpery Praha a autoři všech zde uváděných oper, Milan Steigerwald a Pavla Forest, nabízí ve spolupráci s režisérem Romanem Štolpou rockovému publiku již několik známých dramat v atraktivním kabátě. Po uvedení celé Antické trilogie, jejíž poslední část měla premiéru letos v dubnu, se pustili do nejznámější milostné tragédie všech dob.

 

romeo a julie

 

Hudba k opeře vzniká už přes 20 let
Inscenace o vášnivé lásce mladé milenecké dvojice a nenávisti dvou rivalských rodů, ze kterých milenci pochází, zahalená do světelné a akrobatické show, kostýmů a líčení podle rockové módy se začala zkoušet v polovině října. Většinu opery tvoří skladby kapely autorů King Size z desek Romeo & Julie (1997) a King Size (2004). Milan Steigerwald je autorem hudby, autorem většiny textů na albech King Size a především pak autorem všech jejich upravených verzí pro novou operu je Pavla Forest.

Aréna pro 750 diváků
V představení vystoupí přes 40 účinkujících – sólisté, kapela, akrobaté, herecký sbor a pěvecký sbor Carmina Bohemica. Budou se pohybovat po celé půlkruhové aréně RockOpery Praha, která je od začátku roku za podpory Hlavního města Prahy novou stálou scénou stejnojmenného uměleckého souboru se sedmiletou historií. Budova se nachází v areálu Pražské tržnice v Holešovicích.

Aktuálně jsou v předprodeji vstupenky na představení, která se uskuteční 26. února a 22. května 2014. Zájemci je seženou v cenovém rozmezí od 199 do 699 korun. Více informací se dozvíte na oficiálních stránkách www.rockopera.cz.


Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání