Mimové znovu zaplaví Poličku

mimovéDruhý ročník mezinárodního festivalu pantomimy Mime Fest se koná v týdnu od 16. do 22. září ve východočeské Poličce. Kromě domácích umělců se zde představí také profesionálové z Polska, Slovenska, Maďarska, Ruska či Německa. Česká pantomima se opět začíná díky mladým nadšencům řadit mezi světovou špičku. Přijeď se sám přesvědčit na jedinečný festival.


„Festival usiluje o rehabilitaci téměř zapomenutého oboru, který dnes dokáže překvapit svou moderní podobou. Snaží se o obnovení zapomenuté slavné éry české pantomimy, pokračování v její tradici a vytvoření platformy pro pantomimu. Tendencí je také seznámení diváka se současným uměním pantomimy, a to na mezinárodní úrovni,“ uvedl jeden ze zakladatelů festivalu a rodák z Poličky Radim Vizváry. Důležitá je z tohoto pohledu také mezinárodní fúze pantomimických vzdělávacích center a vystoupení jejich studentů, tedy nové generace mimů zemí Visegrádu a Německa.

Sám Vizváry se na festivalu představí ve hře Kluci z Pixly souboru Divadlo pantomimy. Z dalších tuzemských her můžeme zmínit Piráty, Push The Button či Bliss Vojty Švejdy. Vedle představení pro veřejnost se diváci mohou těšit také na mimy v ulicích města. Součástí festivalu budou i speciální vystoupení pro žáky základních a středních škol, ale také workshopy, na které se může přihlásit každý. Například Američanka Francesca Jandasek na jednom z nich vůbec poprvé v Evropě představí nejmodernější metodu pohybové výchovy pro tanečníky a mimy Gyrotonic.

 

mimove


„První ročník Mime Festu, který se konal loni, zaznamenal fenomenální úspěch. S tím největším se setkal Večer pantomimy, který bude i letos na programu. Během jednoho večera se představí několik mimů a zahrají to nejlepší ze svého repertoáru v krátkých scénkách. Představí se skutečné špičky pantomimy a věřím, že stejně jako minulý rok budou diváci nadšeni,“ uvedla produkční festivalu Petra Jílková. V sobotu večer se tak publikum může těšit třeba na Borise Hybnera, Annu Polívkovou nebo už zmíněné Vojtu Švejdu a Radima Vizváry.

Vstupenky na všechna představení bude možné od soboty 7. září koupit v předprodejní síti Ticketportal. Permanentka na celý festival stojí 499 korun, zlevněná pro studenty a důchodce vyjde na 399 Kč. Více informací najdete na www.mimefest.cz.


Text: Pavel Urban
Foto: Divadlo Pantomimy





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání