V představení s písněmi skupiny Lucie budou hrát Korn, Noid či Liška

skupina lucieNa konci října bude mít v pražském Hudebním divadle Karlín premiéru představení „Lucie, větší než malé množství lásky“. Režisér Petr Novotný se o díle zdráhá hovořit jako o muzikálu a rozhodně není o skupině Lucie, i když v něm budou znít jejich písně. Členové kapely jen dohlížejí na veškeré dění okolo. V hlavních rolích se představí třeba Václav Noid Bárta, David Kraus, Jiří Korn či Pavel Liška.


Libreto k celému projektu napsal Tomáš Belko, který dříve pro kapelu Lucii otextoval dvě písně a loni byl osloven Michalem Dvořákem, jestli by se nepustil do tohoto ambiciózního díla. „Michal Dvořák mi říkal: ‚Ty vole, nechceš něco vymyslet?‘ A tak jsem chodil běhat se sluchátky v rytmu Lucie. Nemohlo to ale vzniknout na jakýkoliv příběh. Je to takový příběh o lásce. O tom, že hledáme, kudy utéct před všedností a jak se dá poprat s rozumem,“ objasňoval okolnosti vzniku a procesu sám Belko na úterní tiskové konferenci.

Režisér představení Petr Novotný ho doplnil: „Tomáš vlastně napsal ještě jednu písničku skupiny Lucie, ale ta je tak rozměrná, že se bude muset hrát dvě a půl hodiny a bude obsahovat ty nejlepší písně skupiny Lucie. Text je strašně hezký a dnes tu všichni sedíme hlavně proto, že se to Tomovi povedlo,“ uvedl Novotný. Tvůrci pak jmenovali několik známých hitů, které v představení zazní. Jde například o skladby „Medvídek“, „Sen“, „Amerika“ či „Svítání“. Dvořák nakonec napověděl ještě více: „Kdo zná naší desku Best of, tak tam z ní bude asi devadesát procent.“

skupina lucie


Premiéry jsou naplánovány až na 31. října a 1. listopadu letošního roku, ovšem dvě kola konkurzu už proběhla. Obsazení ještě není zcela kompletní, ale řadu představitelů už známe. V hlavní roli Lucie budou alternovat Barbora Poláková a Emma Smetana, Daniela ztvární Václav Noid Bárta a David Kraus, Jáchyma Pavel Liška, postavu Borise Lukáš Vaculík a šéfa tiskárny Jiří Korn. Zatím se čeká na obsazení role televizní moderátorky Andrey. „Těším se na všechny písničky, protože jsem na nich vyrůstal. Je to i takový dárek pro mého otce, kterého jsem viděl jednou opilého a bylo to u nás na chatě právě u poslechu skupiny Lucie,“ svěřil se David Kraus.

Samotní členové kapely se v představení neobjeví, jen mají ve smlouvě roli supervize nad celým projektem a můžou do všeho mluvit. Hudbu však obstarají v Karlíně přímo živí hudebníci a někteří z nich s Lucií hráli či hrají. David Koller jmenoval například svého syna Adama či Tomáše Marka. „Bude tam v podstatě takový orchestr. Lidi z Kollerbandu, ale i z jiných českých kapel. Vzniká navíc i scénická hudba, která bude také vycházet z písní od Lucie,“ dodal Dvořák.

 


 



Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální stránky interpreta (archiv)





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání