Petr Kolář ztvární zlého krále skřetů

Klíč králůV říjnu představí pražské Divadlo Broadway novou rockovou operu Daniela Landy Klíč králů. Slavnostní premiéra je naplánovaná na 10. 10. Štace, která trvala několik měsíců, se pomalu chýlí ke konci – konkurzy na role, taneční zkoušky, kostýmové zkoušky a řadu dalších aktivit má tvůrčí tým za sebou. V současné době už jen pilují poslední detaily. Jednu z hlavních postav ztvární zpěvák Petr Kolář. Chcete vědět, jak bude jeho kostým vypadat?


V Klíči králů se setkáte nejen s lidmi, ale i elfy, upíry, ušouny, skřety, a dokonce i zombíky. Ve Městě středů vyschne poslední pramen vody, její obyvatelé tak mohou cenou tekutinu draze odkupovat od neoblíbených orků, nebo se pokusit o záchranu a hledat jiné řešení. Když je situace nejzoufalejší, objeví se tajemná kniha, jediný v celé zemi, kdo ji může rozluštit, je mocný čaroděj Strig zdržující se již dlouhá léta v ústraní. Ve chvíli, kdy je mu doručena žádost o pomoc, spouští se nečekaný slet událostí a začne se naplňovat osudová věštba.

Klíč králůKterým zpěvákům se podařilo probojovat konkurzy a zvládnout náročné zkoušky pod taktovkou režisérky Mirjam Landy? Čaroděje ohně Striga ztvární v alternaci Josef Vojtek a Tomáš Trapl, o roli krále upírů Kela se spolu podělí Marian Vojtko a Radim Schwab, krále ušounů Keksiho vystřihne Vilém Čok i Filip Gröger. Henrich Šiška a Michal Slaný na sebe vezmou podobu krále lidí Karla, zatímco Ondřej Izdný a Ondřej Ruml obléknou kostým Lva, krále jezer, a Jakub Šlégr s Tomášem Hundžou Illa, krále vranů.

V představení se objeví samozřejmě i ženy. Postavu Efine, čarodějky podob, ztvární Markéta Procházková nebo Vanda Konečná. Obsazení se dočkaly i děti známých osobností - v roli královny skřítků se prostřídá Anastázie Landová, Viktorie Genzerová a Berenika Suchánková.

Krále skřetů Grga získal Petr Kolář v alternaci s Janem Apolenářem. Právě Kolář připravil s produkcí divadla krátkou videoreportáž, v níž představil svou postavu a ukázal detaily kostýmu, ve kterém se objeví při představení. Tvůrce kostýmů Roman Šolc byl opravdu kreativní. Podívejte se sami.

 



 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Divadlo Broadway





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání